Φορολογικές Βεβαιώσεις 2008

Οι φορολογικές βεβαιώσεις του προσωπικού τυπώνονται από το μενού "Καθηγητές - Βεβαιώσεις -ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ" εφόσον βέβαια έχουμε ενημερώσει τη μερίδα κάθε εργαζόμενου με τα ποσά του 2007. Αν δεν το έχουμε κάνει, μπορούμε και τώρα να περάσουμε τα σύνολα των αποδοχών ως μία εγγραφή από το μενού "Καθηγητές - Εργασίες στις καρτέλλες - Εισαγωγή ποσών στην καρτέλλα" με τίτλο ΣΥΝΟΛΑ 2007 ή ότι άλλο μας εξυπηρετεί καλύτερα και ημερομηνία πχ 31.12.2007. ΠΡΟΣΟΧΗ στην ημερομηνία, πρέπει να είναι οπωσδήποτε μέσα στο 2007! Αν έχουμε τα σύνολα σε ένα EXCEL μπορούμε να τα περάσουμε από το μενού "Καθηγητές - Εργασίες στις καρτέλλες - Εισαγωγή εγγραφής από αρχείο EXCEL".

Από το μενού "Καθηγητές - Ρυθμίσεις μισθοδοσίας - Ανάλυση φόρου" βάζουμε ποσοστό του αναλογούντος φόρου 1,5 %, και το ποσοστό για εισοδήματα που απαλλάσονται από το φόρο 20 %. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να γίνει η έκπτωση του 20% στις φορολογικές βεβαιώσεις που θα τυπώσουμε, η εγγραφή πρέπει να γίνει με κωδικό "Αποδοχές παρ. ετών". Αν το έχουμε περάσει με άλλο κωδικό πχ. Μισθοί-Δώρα-Διαφορές, μπορούμε να αλλάξουμε τον κωδικό από το μενού "Καθηγητές - Εργασίες στις καρτέλλες - Εργασίες στις καρτέλλες - Αλλαγή ενός record". Από το ίδιο μενού μπορούμε να αλλάξουμε και κάποια ημερομηνία εγγραφής η οποία -από παραδρομή- γράφτηκε στο 2008.

Β' Αντίτυπα φορολογικών βεβαιώσεων

Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1033/06 άρθρο 3, το Β' αντίτυπο των βεβαιώσεων αποδοχών υποβάλλεται υποχρεωτικά μέσω της πύλης της ΓΓΠΣ μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαρτίου (άρθρο 5). Για την προμήθεια κωδικών για την πρόσβαση στη ΓΓΠΣ πρέπει να συμπληρώσετε ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ, το οποίο θα βρείτε εδώ, και να το στείλετε με FAX στη ΓΓΠΣ στο 210 4802089. Τηλέφωνα επικοινωνίας με ΓΓΠΣ: 2104803127, 2104802076, 2104802088. ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι κωδικοί θα σας αποσταλούν με email σε 4-5 ημέρες.

Για να δημιουργήσουμε το αρχείο το οποίο θα περιέχει τα Β' αντίτυπα των φορολογικών βεβαιώσεων για υποβολή μέσω του διαδικτύου, πηγαίνουμε στο μενού "Καθηγητές - Βεβαιώσεις ΑΠΔ - Δημιουργία αρχείου για υποβολή "

Πατάμε το εικονίδιο πάνω αριστερά,

οπότε το πρόγραμμα μας ενημερώνει ότι θα πρέπει να έχουμε εγκατεστημένο το πρόγραμμα συμπίεσης winzip για να δημιουργηθεί το αρχείο συμπιεσμένο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΓΓΠΣ δέχεται το αρχείο μόνο σε συμπιεσμένη μορφή zip. Αν δεν έχουμε το winzip εγκατεστημένο, το αρχείο θα δημιουργηθεί και πάλι, αλλά ασυμπίεστο. Το πρόγραμμα winzip ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ!

Πατώντας το ΟΚ, δημιουργείται το αρχείο JL10.zip αν έχουμε το winzip εγκατεστημένο, αλλοιώς δημιουργείται το JL10 (ασυμπίεστο).

Αν δεν έχεται αλλάξει το φάκελλο εγκατάστασης του PGym, το αρχείο βρίσκεται στη διαδρομή C:\wsxoleio\G2007-08 ή C:\wsxoleio\L2007-08 για τα Λύκεια. Μπορείτε να κατεβάσετε το winzip από τον σύνδεσμο που υπάρχει στην αρχική σελίδα το οποίο όμως θα λειτουργεί μόνο για 45 ημέρες. Το συμπιεσμένο αρχείο υποβάλλεται από εδώ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα σχετικό video 19' που περιέχει όλες τις παραπάνω οδηγίες καθώς και μία πραγματική υποβολή του αρχείου των Β' αντιτύπων πατώντας εδώ.

 

 
 
Γιανναράκης Π.