Φορολογικές Βεβαιώσεις

Οι φορολογικές βεβαιώσεις του προσωπικού τυπώνονται από το μενού "Καθηγητές - Βεβαιώσεις -ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ" εφόσον βέβαια έχουμε ενημερώσει τη μερίδα κάθε εργαζόμενου με τα ποσά του 2006. Αν δεν το έχουμε κάνει, μπορούμε και τώρα να περάσουμε τα σύνολα των αποδοχών ως μία εγγραφή από το μενού "Καθηγητές - Εργασίες στις καρτέλλες - Εισαγωγή ποσών στην καρτέλλα" με τίτλο ΣΥΝΟΛΑ 2006 ή ότι άλλο μας εξυπηρετεί καλύτερα και ημερομηνία πχ 31.12.2006. ΠΡΟΣΟΧΗ στην ημερομηνία, πρέπει να είναι οπωσδήποτε μέσα στο 2006! Αν έχουμε τα σύνολα σε ένα EXCEL μπορούμε να τα περάσουμε από το μενού "Καθηγητές - Εργασίες στις καρτέλλες - Εισαγωγή εγγραφής από αρχείο EXCEL".

Από το μενού "Καθηγητές - Ρυθμίσεις μισθοδοσίας - Ανάλυση φόρου" βάζουμε ποσοστό του αναλογούντος φόρου 1,5 %, και το ποσοστό για εισοδήματα που απαλλάσονται από το φόρο 20 %. Η απαλλαγή αυτή αφορά στην τελευταία δόση των αναδρομικών της οικογενειακής παροχής. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να γίνει η έκπτωση του 20% στις φορολογικές βεβαιώσεις που θα τυπώσουμε, η εγγραφή των αναδρομικών της οικογενειακής παροχής πρέπει να γίνει με κωδικό "Αποδοχές παρ. ετών". Αν το έχουμε περάσει με άλλο κωδικό πχ. Μισθοί-Δώρα-Διαφορές, μπορούμε να αλλάξουμε τον κωδικό από το μενού "Καθηγητές - Εργασίες στις καρτέλλες - Εργασίες στις καρτέλλες - Αλλαγή ενός record".

Β' Αντίτυπα φορολογικών βεβαιώσεων

Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1033/06 άρθρο 3, το Β' αντίτυπο των βεβαιώσεων αποδοχών υποβάλλεται υποχρεωτικά μέσω της πύλης της ΓΓΠΣ μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαρτίου (άρθρο 5). Για την προμήθεια κωδικών για την πρόσβαση στη ΓΓΠΣ πρέπει να συμπληρώσετε ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ, το οποίο θα βρείτε εδώ, και να το στείλετε με FAX στη ΓΓΠΣ στο 210 4802089. Τηλέφωνα επικοινωνίας με ΓΓΠΣ: 2104803127, 2104802076, 2104802088. ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι κωδικοί θα σας αποσταλούν με email σε 4-5 ημέρες.

Για να δημιουργήσουμε το αρχείο το οποίο θα περιέχει τα Β' αντίτυπα των φορολογικών βεβαιώσεων για υποβολή μέσω του διαδικτύου, πηγαίνουμε στο μενού "Καθηγητές - Βεβαιώσεις ΑΠΔ - Δημιουργία αρχείου για υποβολή "

Πατάμε το εικονίδιο πάνω αριστερά,

οπότε το πρόγραμμα μας ενημερώνει ότι θα πρέπει να έχουμε εγκατεστημένο το πρόγραμμα συμπίεσης winzip για να δημιουργηθεί το αρχείο συμπιεσμένο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΓΓΠΣ δέχεται το αρχείο μόνο σε συμπιεσμένη μορφή zip. Αν δεν έχουμε το winzip εγκατεστημένο, το αρχείο θα δημιουργηθεί και πάλι, αλλά ασυμπίεστο.

Πατώντας το ΟΚ, δημιουργείται το αρχείο JL10.zip αν έχουμε το winzip εγκατεστημένο, αλλοιώς δημιουργείται το JL10 (ασυμπίεστο).

Αν δεν έχεται αλλάξει το φάκελλο εγκατάστασης του PGym, το αρχείο βρίσκεται στη διαδρομή C:\wsxoleio\G2006-07 ή C:\wsxoleio\L2006-07. Μπορείτε να κατεβάσετε το winzip από τον σύνδεσμο που υπάρχει στην αρχική σελίδα το οποίο όμως θα λειτουργεί μόνο για 45 ημέρες. Το συμπιεσμένο αρχείο υποβάλλεται από εδώ.

Αν διαθέτετε σύνδεση ADSL μπορείτε να κατεβάσετε ένα video 67 Mb διάρκειας 19 λεπτών με αναλυτικές οδηγίες από εδώ. Είναι ένα exe αρχείο με ενσωματωμένο video player το οποίο με διπλό κλικ τρέχει κατ'ευθείαν. Με το πλήκτρο του διαστήματος (space) σταματά ή ξεκινά και πάλι. Με το esc εμφανίζονται τα πλήκτρα ελέγχου του player.

Οδηγίες για κατέβασμα του video από τον server της Rapidshare.

 
 
Γιανναράκης Π.